the house for fine folk music

Barrule

< Keer terug

Barrule

Barrule brengt traditionele muziek van het eiland Man. En hoe?

De muziek van Barrule was tot voor kort één van de best bewaarde geheimen binnen de Keltische muziekscène. Barrule heeft hier in amper twee jaren tijd verandering in gebracht.

Begin dit jaar werd hun tweede CD ‘Manannan’s Cloak’ voorgesteld tijdens een exclusief concert in Peel Centanary Centre. De verwachtingen zijn hoog gespannen na hun award winning debuut album ‘Barrule’.

Met hun frisse en eigentijdse touch brengt Barrule “Manx” muziek van hoog niveau. In de lente van 2013 verscheen hun debuutalbum met dezelfde titel als de groepsnaam. Het album werd opgemerkt door pers en publiek en concerten bleven niet uit. In ons land speelden zij op diverse podia. Zilleghem Folk Festival beet de spits af gevolgd door Schots Weekend, Celtic Night Geluwe, ’t Folk, ’t Ey, stageconcerten en De Doelen in Rotterdam. Voor komende zomer staan nog een paar leuke concerten geprogrammeerd. Hou die kalender in de gaten!

Barrule is genoemd naar de hoogste bergtop van het eiland Man, waar volgens de legende de oude Keltische God Manannán MacLir naar zijn machtig fort sloop. Barrule verenigt drie muzikale talenten – de jonge en uitmuntende violist Tomás Callister, accordeontovenaar Jamie Smith (van Mabon) en bouzoukispeler Adam Rhodes (eveneens van Mabon). Samen creëert dit trio een veelzijdige en krachtige sound.

De muzikanten:
Jamie Smith: accordeon, zang
Tomás Callister: viool
Adam Rhodes: bouzouki

Meer info over Barrule vindt u op hun website www.barruletrio.com.

Voorwaarden en beschikbaarheid, contacteer Loecker – a passion for folk music.

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug