the house for fine folk music

Ialma

< Keer terug

Ialma

Na vele jaren timmeren aan de weg en een indrukwekkend aantal concerten over de hele wereld, ontwikkelden Veronica, Magali, Natalia en Marisol Ialma tot artistieke volwassenheid in Camiño, van Santiago naar Brussel en terug.

Het vijfde album van Ialma Camiño is een unieke muzikale ervaring gebaseerd op de cultuur en de tradities van Galicië, vermengd met de diversiteit van onze hedendaagse wereld.

Hun muzikale loopbaan is geworteld in het erfgoed van Galicië dat door hun aders vloeit. Niet als een zuiver nostalgisch terugtrekken naar het land van herkomst, maar als de uitdrukking van de open identiteit van de stad die hen heeft zien opgroeien: het kosmopolitische, multiculturele Brussel, een hoofdstad op het kruispunt van vele werelden.

Camiño is een duidelijke keuze voor de opening naar de ander. Het is het lied van vrouwen die getuigen van de moeilijke context van vandaag, waarin respect, tolerantie en verscheidenheid van alle kanten worden belaagd.

Camiño, het nieuwste project van Ialma, geïnspireerd op de bekende Pelgrimsroute naar Santiago De Compostela verbindt de landschappen en de volkeren van Europa. Het is een lange weg, rijk aan momenten van ontmoetingen, ontdekkingen en uitwisselingen.

Voor vele Galiciërs, die het land verlieten op zoek naar werk of vrijheid, die werd genegeerd door de dictatuur, is de verhoopte bedevaart diegene die bijdraagt tot de cultuur en de identiteit van een volk dat iets kan vertellen of delen.  Met Camiño wil Ialma hieraan een bijdrage leveren.

Camiño van Ialma, wil een repertoire met zijn publiek delen en wil het uitnodigen om mee te zingen en te dansen…

On the road 2016-2017
Ialma stelt de komende maanden hun nieuwste project voor met optredens in Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Wallonië. De groep zoekt op dit moment nog een plek in Vlaanderen en Nederland om deze CD voor te stellen aan hun fans.

In de pers
Camiño kreeg meteen een 4-sterren recensie in Het Nieuwsblad.
Folk magazine publiceerde een interview van vijf pagina’s in hun juni nummer 2016.

“Met hun nieuwe album ‘Camiño’ slaagt Ialma er wéér in om het muzikaal cultureel erfgoed uit Galicië (Noord-Spanje) een nieuwe impuls te geven. Met Belgische musici nemen deze vier (voorheen vijf) Spaanse zangeressen dit metaforisch album op waarmee ze een brug slaan tussen Santiago de Compostela en het kosmopolitische Brussel.”                    Mattie Poels  Musicframes.nl

Line-up :

Marisol Palomo
Verónica Codesal
Magali Menendez
Natalia Codesal

Guitaar :

Quentin Dujardin / Maarten Decombel

Diatonisch accordeon :

Didier Laloy / Jonathan de Neck / Julien de Borman

Meer info over Ialma vindt u op hun website.

Voorwaarden en beschikbaarheid, contacteer Loecker – a passion for roots music.

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug