the house for fine folk music

April Verch Band

< Keer terug

April Verch Band

Met haar nieuwe CD ‘The Newpart’ graaft April Verch dieper in de Noord-Amerikaanse rootsmusic. 

April Verch Band stelde deze nieuwe CD exclusief voor op zaterdag 11 juli 2015 op Brosella Folk & Jazz Festival in het Groentheater in Brussel.

Violiste, zangeres en stepdancer April Verch weet hoe ze een ‘old tune’ moet laten klinken. Zij groeide op in “The Newpart”, de geliefde woonkamer van de familie Verch, tevens repetitiekot van haar vaders countryband. Daarnaast hoorde zij de levendige muziek ook in kerkdiensten en tijdens dansfeestjes. Met deze deuntjes won zij verschillende vioolcompetities en besloot ze al snel dat ze een professioneel muzikant wilde worden.

Ze waagde de sprong. In stilte reist zij nu al meer dan twee decennia de wereld rond. Evoluerend van exuberant stepdancer naar viool wonderkind en zangeres met een zilveren stem. April is geen zittend type. “When you really know and love this music, you want to go deeper, to bring out new dimensions, without straying too much into novelty“.

Begin april 2015 verscheen haar 10e album ‘The Newpart‘ geproduceerd door Casey Driessen. Op deze CD graaft April diep in de songs en tunes die terugblikken naar de vaak geciteerde hoogdagen van bluegrass en folk uit het midden van vorige eeuw. De muziek gaat terug naar de vaudeville-periode en eerder. April Verch en haar trio schroeven hun arrangementen terug om de eenvoudige geneugten van contrabas, gitaar, clawhammer banjo, mandoline, zang, viool en stepdans met elkaar te laten converseren.

Centraal ligt de delicate stem van April, haar energieke voetenwerk en haar overweldigend vioolspel, drie talenten die April voor het eerst op het podium en op ‘The Newpart‘ simultaan samenbrengt. “These songs don’t need to be revived, they are timeless. They are still very much alive and relevant.

De titel van de nieuwe CD brengt ode aan de speciale ruimte in het huis van de familie Verch, waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. Haar ouders kochten het huis als een éénkamer schoolgebouw. In het jaar waarin April werd geboren, vergrootten ze het huis met een nieuwe ruimte, die ze “The Newpart” doopten. Met uitzondering van de groeiende collectie trofeeën, die April en haar zus wonnen met hun muziek- en danscompetities, veranderde deze ruimte weinig. Voor April is deze ruimte het symbool van de familie, traditie en muziek, de zaken die zij het meest van al koestert.

Meer info over April Verch Band vindt u op www.aprilverch.com.

Voorwaarden en reservaties, contacteer Loecker – a passion for roots music

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug