the house for fine folk music

Ialma

< Keer terug

Ialma

Er bestaat geen betere associatie dan het woord “camiño” met de stad Santiago de Compostela in Galicië, zeker wanneer deze associatie gedragen wordt door één van de meest fiere ambassadeurs van deze stad : Ialma.

De vier betoverende “cantareiras” van Ialma zingen al meer dan 20 jaar de liederen van hun geboorteregio Galicië. Vanuit Brussel houden Natalia, Veronica, Eva en Marisol voortdurend contact met hun regio van herkomst. De Galicische tradities en cultuur zijn hun onuitputtelijke bron van inspiratie. Een bron die hun beetje bij beetje toelaat een repertoire van zang en dans, geworteld in Galicië en aangepast aan Brusselse leefomgeving, uit te werken.

Ialma is getuige van de muzikale en artistieke evolutie, die begon met de gesproken Galicische traditie en die zich gaandeweg in een verrassende mix met een nieuwe generatie aan ritmes en tendensen stort.

Camiño reflecteert deze unieke muzikale ervaring gebaseerd op de cultuur en de tradities van Galicië, vermengd met de diversiteit van onze hedendaagse wereld.
Camiño is een duidelijke keuze voor de opening naar de ander. Het is het lied van vrouwen die getuigen van de moeilijke context van vandaag, waarin respect, tolerantie en verscheidenheid van alle kanten worden belaagd.

De wegen die leiden naar Santiago de Compostela zijn lang en verbinden landschappen en volken uit Europa. Maar voor veel Galiciërs die hun land verlieten op zoek naar werk en vrijheid, bespot door de dictatuur, is de verhoopte bedevaart degene die hen terugvoert naar de cultuur, naar de wortels, naar de identiteit die het volk een verhaal biedt.

Camiño van Ialma, wil een repertoire met zijn publiek delen en wil het uitnodigen om mee te zingen en te dansen…

On the road 2018-2019
Ialma speelde de afgelopen paar jaren een hele rits concerten in eigen en de ons omringende landen, waaronder tournees in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Italië. Vorige zomer (2017) speelden zij onder meer op de Gentse Feesten, dit jaar zullen zij aantreden op Bergfolk en Zilleghem Folk Festival.

In de pers
Camiño kreeg bij het verschijnen van hun nieuwste CD Camiño meteen een 4-sterren recensie in Het Nieuwsblad.
Folk magazine publiceerde een interview van vijf pagina’s in hun juni nummer 2016.

“Met hun nieuwe album ‘Camiño’ slaagt Ialma er wéér in om het muzikaal cultureel erfgoed uit Galicië (Noord-Spanje) een nieuwe impuls te geven. Met Belgische musici nemen deze vier (voorheen vijf) Spaanse zangeressen dit metaforisch album op waarmee ze een brug slaan tussen Santiago de Compostela en het kosmopolitische Brussel.”                    Mattie Poels  Musicframes.nl

Line-up :

Zang :
Marisol Palomo
Verónica Codesal
Eva Fernandez
Natalia Codesal
Gitaar :
Quentin Dujardin / Maarten Decombel
Diatonisch accordeon :
Didier Laloy / Jonathan de Neck / Julien de Borman

Meer info over Ialma vindt u op hun website.

Voorwaarden en beschikbaarheid, contacteer Loecker – a passion for roots music.

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug