the house for fine folk music

Le Vent du Nord

< Keer terug

Le Vent du Nord

Le Vent du Nord wordt niet alleen erkend als de ambassadeurs van de francofonie, maar eveneens zijn zij de drijvende kracht van de progressieve folk revival van traditionele muziek uit Québec.

Sinds hun ontstaan in 2002 malen zij een bliksemsnelle opwaartse carrière! Zij spelen meer dan 1500 concerten in 5 continenten, brengen 8 albums uit en ontvangen  een aantal prestigieuze awards waaronder 2 Canadese Folk Music Awards, 1 “Grand Prix du Disque Charles Cros” in Frankrijk en de titel “Artist of the Year” op Folk Alliance in de Verenigde Staten.

Le Vent du Nord weet als geen ander hoe zij de traditionele muziek uit Québec kunnen plaatsen in een ruimere muzikale wereld. De groep werkte samen met onder meer Väsen, Julie Fowlis, The Chieftains, het pan-mediterraanse ensemble Constantinople en met verschillende symfonische orkesten.

On the road 2016-2017
In 2015 verschijnt hun laatste album ‘Têtu’ dat meteen in Canada de prijs van ‘Best Traditional Album’ mag ontvangen. Samen met de nieuwe CD werken de vier heren een nieuwe gelijknamige show uit waarmee zij momenteel wereldwijd toeren.
Het succes en de bekendheid van Le Vent du Nord groeit gestaag voort. Zij benaderen ‘trad’ als een stijl en verankert op die manier de traditie in het heden.
De verhalen en liederen in hun show halen  lang vervlogen herinneringen op uit de geschiedenis van Québec. De muziek op Têtu overstijgt elke taal- en culturele barrière. Laat de woorden en de muziek van deze schitterende nieuwe show jouw gevoel, hart en ziel verblijden. Dit optreden missen is pure zonde. Een optreden van Le Vent is een explosie van energie en van ongeëvenaard muzikaal vakmanschap.

“Their performance was spectacular – definitely a highlight of the season”
Manager Community Programs Carnegie Hall (New York City 2014)

Têtu met snarenkwartet.
Toegevend aan een creatief proces dat de groep bij een steeds ruimer publiek kenbaar wil maken, stelt Le Vent du Nord een programma voor waar de vier muzikanten van Le Vent worden verrijkt met een strijkerskwartet. Tegelijk verheugend en spectaculair op elk niveau.

Line -up :

Nicola Boulerice: draailier, zang
Simon Beaudry: gitaar en bouzouki, zang
Olivier Demers: viool en voetpercussie, zang
Réjean Brunet: diatonisch accordeon, zang

Meer info over Le Vent du Nord vindt u op hun website www.leventdunord.com.

Voorwaarden en beschikbaarheid, contacteer Loecker – a passion for roots music.

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug