the house for fine folk music

< Keer terug

Calum Stewart

Calum Stewart  smelten de Schotse en Bretonse traditie tot een uniek muzikaal geheel.

Ontstaan uit een langdurende vriendschap en geworteld in hun respectievelijke tradities smeden Calum, Heikki en Yann inter-keltische banden. Zij laten oude melodieën samengaan met nieuw inspirerend, assertief en dynamisch samenspel. Een waar genoegen voor het oor.

De krachtige en lyrische speelstijl van Calum Stewart is geworteld in de traditionele muziek uit zijn geboortestreek in het noorden van de Schotse Highlands. Als toonaangevend Uilleann piper en fluitist liet hij zich opmerken in samenwerkingen met ondermeer Ierse, Bretoense en Scandinavische tradities.

Heikki Bourgault stamt uit een nieuwe generatie gitaristen. Hij omarmt de sterke Bretoense gitaartradities en opent tegelijk de grenzen van open tuning. Als kenner van fest-noz, zowel als danser dan als muzikant, koestert hij zijn composities in Bretonse stijl, en geeft hem een soliede basis om nieuwe horizonten te ontdekken.

Yann Le Bozec is één van de meest verfijnde contrabasspelers uit Bretagne. Yann is een veelgevraagde muzikant, zowel voor studiowerk als voor tournees. Hij werd grootgebracht met traditionele muziek en dans, wat duidelijk te horen is in zijn speelstijl.

Hun CD ‘Driving Celtic Roots’ grijpt deze drie hedendaagse toonaangevende instrumentalisten in volle vlucht.

Line-up :

Calum Stewart: uilleann pipes, fluiten
Heikki Bourgault: guitaar
Yann Le Bozec:  contrabasMeer info over Calum Stewart Trio vindt u op www.calumstewarttrio.com.

Voorwaarden en reservaties, contacteer Loecker – a passion for roots music

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug