the house for fine folk music

Corou de Berra

< Keer terug

Corou de Berra

Corou de Berra brengt transgressieve polyfone zang uit de Mediterrane Alpen op een hoog professioneel niveau.

Verankering, nieuwsgierigheid, een geslepen techniek, fantasie, … geven Corou de Berra een unieke artistieke vrijheid.

Het repertoire van deze groep is in constante evolutie. Van traditionele zang uit de Zuiderse Alpen in zijn zuiverste vorm tot de meest eigentijdse en onverwachte creaties.
Muziek die nooit vast zit en vertolkt wordt met de vereiste vlugheid door vocalisten in volle bewustzijn van hun kunst en cultuur. Gemengd, trans-generationeel, poly-muzikaal, Corou de Berra verenigt muzikanten als dragers van een muzikale complementaire rijkdom. Een artistieke puzzle die optimaal functionneert.

Al meer dan 20 jaren toert deze groep door Europa. De vijf vocalisten weten de traditie echt vitaal te houden. Ze steken traditionele liederen in eigenzinnige en verrassende arrangementen met als resultaat: “een polyfonische grand cru”. Het repertoire past zich aan in functie van de voorstelling en bedient zich van traditionele gezangen uit de Mediterrane Alpen. De liederen worden gezongen in alle minderheidstalen uit de streken Provence, Nice, Piemonte, Ligurië, Occitanië,…

Door hun permanente aanwezigheid op het terrein, hun onafgebroken zoektocht naar liederen, hun deelname aan talrijke opnames en door het spelen van ontelbare concerten verzekert dit kwintet een dynamische en levendige toekomst voor deze specifiek regionale vocale expressie.

De groep bestaat meer dan 20 jaar. Hun palmares oogt indrukwekkend. Daarop prijken 11 eigen CD’s, naast de medewerking aan minstens evenveel compilatie- CD’s en DVD’s.
Onder de artistieke leiding van Michel Bianco brengt de groep vijf programma’s :
a cappella; Miédjou; Entre jazz et cappella; Musica Sacra en Caléna.

Meer info over Corou de Berra vindt u op www.coroudeberra.com.

Voorwaarden en reservaties, contacteer Loecker – a passion for roots music

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug