the house for fine folk music

Alasdair Fraser & Natalie Haas

< Retourner

Alasdair Fraser & Natalie Haas

Het muzikale partnership tussen Alasdair Fraser, één van de meest gerenomeerde violisten uit Schotland, en Natalie Haas, een duizelingwekkend getalenteerde celliste is niet voor de hand liggend.

Alasdair Fraser, door de ‘San Francisco Examiner’ omschreven als “the Michael Jordan of Scottish fiddling” heeft een concert carrière van meer dan 30 jaar op zijn actief met een lange lijst van awards, nominaties, TV werk en leverde muzikale bijdragen voor de soundtracks van topfilms als The Last of the Mohicans en Titanic.

Natalie Haas studeerde aan Juillard School of Music in California en was nog zelfs niet geboren toen Alasdair zijn eerste viool prijzen binnen haalde. Het was Alasdair’s droom een cellist te vinden om op die manier de historische rol van de cello in traditionele Schotse dansmuziek in ere te herstellen. Hij ontmoette Natalie Haas toe zij als 11-jarige op een workshop verscheen. Voor de hand liggend kan je dit duo niet noemen, maar succesvol des te meer.

De muziek die dit duo produceert is zonder meer onovertroffen. Een muzikaliteit die zijn voorgaande niet kent. De twee instrumenten buigen en duiken over en door elkaar heen, wisselen melodie met harmonie en delen opzwepende ritmische riffs.

“ … you would think they’d been playing together for centuries. While his fiddle dances, her cello throbs darkly or plucks puckishly. Then [Haas] opens her cello’s throat, joining Fraser in soaring sustains, windswept refrains, and sudden, jazzy explosions. Their sound is as urbane as a Manhattan midnight, and as wild as a Clakmannan [Scotland] winter.”                                                                            — Boston Globe

Dit duo is beschikbaar voor concerten in grote en kleine zalen, voor festivals en voor workshops en master classes voor viool, cello en andere snaarinstrumenten.

Plus d’informations sur Alasdair Fraser & Natalie Haas www.alasdairandnatalie.com.

Pour les conditions et réservations, contactez Loecker – a passion for roots music.

Muzikale groet,

Patrick

< Retourner