the house for fine folk music

Anxo Lorenzo

< Retourner

Anxo Lorenzo

Met “Confuxon”, de tweede solo CD van Anxo Lorenzo, brengt Anxo een hymne aan de vrijheid waarin de Galicische Gaita grenzeloos klinkt in de handen van Anxo Lorenzo.

Deze tweede CD is een experimenteel meesterwerk met akoestische instrumenten en een fantastische productie waarin de mooie melodieën op de gaita en de viool de fundamentele nieuwe sound vormen in de hedendaagse muziekscène.

Een nieuwe reis naar Keltische naties met internationale topmuzikanten – Anxo Lorenzo, Eoghan Neff en Xosé Liz – die steeds weer verbazen. Eerst met “Tiran” en nu met “Confuxon”.

Anxo kan tot de nieuwe generatie van muzikanten worden gerekend die geen barrières zien tussen traditionele en eigentijdse muziek. Hij bezit daarenboven de gave om verschillende muziekstijlen te laten samensmelten tot frisse en stevig klinkende melodieën. Hij combineert de klank van de gaita (Galicische doedelzak) met een brede schare aan alternatieve muziekstijlen zoals: rock, pop, jazz, flamenco, chill out, hip-hop, electoric…

IN zijn handen verwordt de gaita een avant-garde instrument zonder haar Keltische roots te verliezen.

Anxo Lorenzo deelde het podium met grootheden uit vrijwel alle denkbare muziekgenres. Denk maar aan Skape, Celtas Cortos, Lunasa, Kathryn Tickell, Michael McGoldrick, The Chieftains, Dàimh, The National Jazz Orchestra, Luigi Lai, Diarmaid Moynihan, Brian Finnegan, Dervish, Jaula de Grillos, Tejedor, Angus Mackenzie, Iain MacDonald, Germán Díaz, Jarlath Henderson, Ross Ainslie, Andy May, Fred Morrison, Mónica Molina, Amistades Peligrosas, Xarabal, Om/Off, Poncho k, Spiritu…

Het succes van de CD kon dan ook niet uitblijven. De CD werd voorgesteld op WOMAD, Musicport Festival, Celtic Connections, BBC Radio 3, Festival do Mundo Celta de Ortigueira, Celtic Footprint en op diverse festivals en tournees in Spanje, Duitsland, Engeland, Schotland, Wales en Ierland.
In België speelde Anxo op onder meer Schots Weekend, Gooikoorts, in CC De Adelberg in Lommel en op Zilleghem Folk Festival deelde hij het podium in een onvergetelijke set met Fred Morrison.

Line-up :
Anxo Lorenzo: gaita – whistles
Xosé Liz: bouzouki
Eoghan Neff: viool

bij uitbreiding:
Luis Peixoto: cavaquiño – mandola – percussie
Álvaro Iglesias: contrabas

More information about Anxo Lorenzo : anxolorenzo.

Conditions and availabilities, contact Loecker -a passion for roots  music.

Musical greetings,

Patrick

< Retourner