the house for fine folk music

Old Salt

< Keer terug

Old Salt

Een collectief van jonge muzikanten uit België, de VS, Zweden en Schotland, die elkaar in 2013 ontmoetten tijdens een etno stage in Slovenië, en sindsdien een opmerkelijk parcours hebben afgelegd met optredens op de Gentse Feesten, Dranouter Festival, Urkult Festival in Zweden en in Guthrie Center in Great Barrington USA.

In de zomer van 2013 nam Dan Wall deel aan een etno stage in Slovenië waar hij de kans kreeg om één van zijn eerste solo concerten te geven. Tijdens de vele sessies speelde hij samen met tal van getalenteerde en inspirerende muzikanten. En zoals wel vaker gebeurt, worden plannen gesmeed om samen te gaan toeren. Muzikanten springen op het podium en brengen een mix van Dan Wall’s tunes en van traditionele Amerikaanse songs in de geest van straatmuziek en pub sessies. En plots zijn de zaden voor de toekomstige band ‘Old Salt’ geplant. Drie van de muzikanten waarmee hij in Slovenië samenspeelde zijn vandaag de harde kern van Old Salt; Johannes Wannyn en Lotte Remmen uit België en Anton Teljebäck uit Zweden.

Niet  lang na hun Sloveens avontuur volgt een rendez-vous op een muziekfestival in Umeå, Zweden waar zij Dave Barfoot uit Schotland aan boord nemen als percussionist. Er volgt nog een ontmoeting in België waar Dan contrabassist Lara Rosseel leert kennen en Old Salt wordt op die manier een sextet.

Gedurende de twee jaren die volgen en ondanks het feit dat de muzikanten in verschillende landen wonen,  komt de band een paar keren per jaar bijeen voor korte tournees door Europa en werken zij zich snel in in de Europese Folk Scene, in het bijzonder in België waar ze op de Dranouter Festival, de Gentse Feesten en Copacabana spelen. In april 2016 verschijnt hun debuut CD ‘Up River Overseas’ op Appel Records label. Er volgt een succesvol seizoen met nieuwe tunes en een frisse strakke sound.

“Bluegrass mixed with old European influences, that’s Old Salt, a mix of nationalities bringing their music with great pleasure and enthusiasm.”                                                       Jeroen Roozendaal

Line-up :
Dan Wall: banjo – viool – zang
Lotte Remmen: viool – zang
Lara Rosseel: contrabas – zang
Johannes Wannyn: gitaar – zang

bij uitbreiding:
Anton Teljebäck: 5-snaren viola
Dave Barfoot: percussie

Meer info over Old Salt vindt u via deze link: Old Salt.

Voorwaarden en reservaties, contacteer Loecker – a passion for roots music.

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug