the house for fine folk music

Rosita & Herman Dewit

< Keer terug

Rosita & Herman Dewit

Rosita & Herman Dewit staan al sinds 1968 samen op het podium. Zij genieten vooral bekendheid met hun volksmuziekgroep ‘t Kliekske, met wie zij ontelbare optredens speelden in scholen, theaterzalen en op allerhande festiviteiten in Vlaanderen, Nederland en ver daarbuiten.

Herman maakte verschillende muziekprogramma’s voor schoolradio en TV, leidde een instrumentenbouwersatelier in Kester en is bezieler van Muziekmozaïek vzw en de, bij iedere volksmuzikant befaamde, stages voor traditionele volksmuziek in Gooik.

Rosita en Herman hebben net een gloednieuw programma gecreëerd: Belgium Recycled Music. Hierin presenteren deze multi-instrumentalisten een grensoverschrijdend programma gebaseerd op Vlaamse, Waalse, Belgische specialiteiten, streekproducten, uitvindingen en beroemdheden. Denk maar aan onze wereldberoemde frieten, mosselen, Belgische bieren en kazen, chocolade, Eddy Merckx en uiteraard Adolphe Sax.
Zo ontstonden nieuwe instrumentencreaties zoals: de gieterofoon, het flessenorgel, de friterie, bierbakbas, kaasdoostamboerijn en fietsstuurklarinet.

Het muzikale echtpaar staat met “Belgium Recycled Music” garant voor een boeiend, visueel en interactief spektakel.

Meer info over Rosita en Herman Dewit vindt u op www.hermandewit.be.

Voorwaarden en reservaties, contacteer Loecker – a passion for roots music

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug