the house for fine folk music

Shantalla

< Keer terug

Shantalla

SHANTALLA bestaat in 2017 20 jaar. En dat in nagenoeg dezelfde bezetting als 20 jaar geleden. Weinigen die het hen nadoen. Shantalla is in die 20 jaar menigmaal bejubeld en volgens vele kritieken één van de beste Keltische bands uit de recente geschiedenis.

Ofschoon gevestigd in België, zijn  alle muzikanten afkomstig uit Ierland en Schotland.
Shantalla is de fonetische uitspraak van de twee Gaelic woorden “Sean Talamh” wat zoveel betekent als “oude grond” en waarmee heel wat Ierse emigranten naar hun thuisland refereren.

Sinds 1996 heeft Shantalla de reputatie van een must-see band opgebouwd. De ene minuut laten de opzwepende ritmes het publiek dansen, de volgende fascineert de stem van Helen Flaherty tijdens hartverwarmende songs. Helen’s charmerende verschijning op het podium beroert elk publiek. De live optredens van Shantalla zijn telkens weer krachtig en gepassioneerd, doorspekt met een gezonder portie humor en interactie met het publiek. Dit is waarom Shantalla al 20 jaar haar publiek boeit. De groep speelde in heel wat theaters en festivals in Europa, afgelopen zomer waren zij nog te gast op het MIR Sibiri Festival waar zij voor meer dan 10.000 bezoekers een fenomenaal concert speelden.

Shantalla bracht tot dusver drie CD’s uit, die allen erg goed onthaald werden door pers en publiek. Hun muziek is geïnspireerd op diverse bronnen, duidelijk uit Ierland en Schotland, maar ook uit USA, Canada en Bretagne. En originele composities, nieuwe arrangementen, eigentijds materiaal en bewerkingen van traditionele muziek. Shantalla is de combinatie van de individuele giften en ervaringen van de leden leden van de groep samengebald in één krachtig geheel. De unieke stem van Helen Flaherty, de drijvende ritmes van Simon Donnelly en Joe Hennon en de nulti-instrumentale aanval van LMichael Horgan, Gerry Murray en Kieran Fahy maken Shantalla uniek in de wereld van Keltische muziek. Geen enkele andere band combineert op dit moment melodie-instrumenten uilleann pipes, accordeon, viool, fluiten en whistles onder één dak.

Momenteel werkt de groep aan een nieuwe CD die in de loop van 2017 zal verschijnen.

Line-up :
Helen Flaherty: bodhran, zang
Gerry Murray: piano-accordeon, whistles
Michael Horgan: uilleann pipes, fluiten, whistles
Joe Hennon: gitaar, zang
Kieran Fahy: viool, viola
Simon Donnelly: bouzouki, gitaar

Meer info over Shantalla vindt u op hun website www.shantallamusic.com.

Voorwaarden en beschikbaarheid, contacteer Loecker – a passion for roots music.

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug

.yls-content .post-189 .layout-item-0 { border-collapse: separate; }
.yls-content .post-189 .layout-item-1 { padding-top: 0px;padding-right: 0px;padding-bottom: 20px;padding-left: 0px; }
.yls-content .post-189 .layout-item-2 { padding-top: 0px;padding-right: 0px;padding-bottom: 27px;padding-left: 0px; }
.ie7 .yls-post .yls-layout-cell {border:none !important; padding:0 !important; }
.ie6 .yls-post .yls-layout-cell {border:none !important; padding:0 !important; }