the house for fine folk music

Swigshift

< Keer terug

Swigshift

Als ambassadeurs van een Keltisch Werviks verleden brengt Swigshift een joviale mix van Iers klinkende jigs, reels, ballads en songs.

Swigshift bestaat meer dan 25 jaar. Deze in Keltische muziek gewortelde groep, fleurt elke festiviteit moeiteloos op met hun vrolijk klinkende en opzwepende melodieën.  Traditionele liederen worden afgewisseld met eigen werk overgoten met de intussen herkenbare Swigshift arrangementen.

De groep staat garant voor een stevige portie ambiance.

De leden van Swigshift voelen zich nauw verwant met hun Keltische Wervikse roots. Niet alleen dragen zij de overblijfselen in hun streektaal mee, veel sterker voor hen is de joviale mentaliteit eigen aan de regio. Dit herkenbaar gegeven laat de groep weerklinken in hun muziek. Zij willen dat de toehoorder zich goed voelt tijdens hun concerten. Geen toeval dat hun laatste cd de title “Walking Home” meekreeg.

Hun vijfde cd werd voorgesteld in ’t Folk – Dranouter en een weekend later verkochten zij tot twee maal toe OC Forum in Wervik uit. Voor deze CD en concertreeks laat Swigshift zich omringen door het “Westhoek Consort” een strijkersorkest van maar liefst 25 muzikanten. Concerten met het Westhoek Consort werden herhaald op o.a. Labadoux Festival en in CC Leopoldsburg.

Line-up :

Filip Vanrobaeys: viool – harp – bouzouki – zang
Peter Derudder: dwarsfluit – tin & low whistle – uilleann pipes – zang
Luc Veys: accordeon
Jan Desmet: percussie – didgeridoo – zang
Ivan Volcke: gitaar – bass-pedals – zang
Peter Steen: viool

Meer info over Swigshift vindt u op www.swigshift.com.

Voorwaarden en reservaties, contacteer Loecker – a passion for roots music.

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug