the house for fine folk music

Vishtèn

< Keer terug

Vishtèn

Al meer dan 10 jaar verblindt Vishtèn haar toeschouwers met een vurig mengsel van songs en tunes in de stijl van traditioneel ‘Acadien’ met een moderne rock en indie-folk touch.

Afkomstig van de provincie Prince Edward Island aan oostkust van Canada wordt Vishtèn officieel gezien als ambassadeurs van francofone culturen in de wereld.

Het trio bestaat uit multi-instrumentalisten Emmanuelle en Pastelle LeBlanc en violist Pascal Miousse. Zoals we wel vaker zien leerden deze drie muzikanten de knepen van het vak tijdens de talrijke en befaamde Canadese ‘Kitchen Parties’ waar niet alleen muziek en dansen worden geleerd, maar waar de band met het collectief verleden word gesmeed.

Vanuit hun traditionele roots creëren deze drie “High Voltage musicians” een uniek handelsmerk van neo-traditionele muziek gecombineerd met intensieve research, originele composities en virtuoos speelmanschap.

Vishtèn is beschikbaar voor festivals in de zomer van 2018 en voor een tournee door Benelux van 20 tot 25 november 2018.

“Buckwheat zydeco meets the Irish.”                                   Pittsburgh News

”wrapping up those musical traditions in a bright wrapper that has the heft of tradition but the exuberance of pop.”
                                                                                                      Sing Out!
”Traditional but fiercely up-to-the-moment.”                   Penguin Eggs

 

Meer info over Vishtèn vindt u op www.vishten.net.

Voorwaarden en reservaties, contacteer Loecker – a passion for roots music

Muzikale groet,

Patrick

< Keer terug